Presupun ca deja stiti faptul ca foarte putini dintre cei care sunt posesori de automobile isi platesc anual rovinieta iar cand zic foarte putin vreau sa zic un procent de aproximativ 40%. Sa nu mai vorbim de faptul ca inainte sa apara rovinieta electronica procentul platitorilor era undeva de 30% deci lucrurile sunt cam ingrijoratoare. Nu voi incepe o lectie de morala si in nici un caz nu voi folosi replica « numai la romani vezi asa ceva » insa ganditi-va pentru cateva secunde ce inseamna rovinieta.  Daca ar fi sa va dau o definitie scurta a cuvantului aceasta ar fi: rovinieta este taxa drumurilor.

Ei bine, la ce foloseste aceasta taxa a drumurilor ? Bineinteles la constructia si modernizarea lor. Sunt sigur ca majoritatea soferilor isi doresc drumuri frumoase si fara gropi (asa cum au vazut ei in Germania) insa foarte putini se intreaba cum poate fi posibil acest lucru atunci cand ei nu isi platesc taxele obligatorii care sunt menite lucrului care acestia si-l doresc ? Ei bine, asta deja este o alta ce tine de moralitate insa nu este cazul sa ne lungim prea mult la acest capitol. Haideti sa vorbim mai bine despre amenzi.

Ce stiti despre amenzile pentru lipsa rovinietei ?

Ei bine, in primul rand trebuie sa stiti ca amenzile pentru lipsa rovinietei chiar se dau si nu sunt mici deloc. Nu merita ca pentru o taxa care costa 20euro anual sa platiti o amenda rovinieta intre 250 si 4000 de lei sa nu mai vorbim de cuantumul tarifului de despagubure care iarasi poate atinge cifre destul de mari pentru buzunarul multora.