Daca va numarati printre cei care au decis sa isi mute afacerea online sau pur si simplu ati constatat ca a avea un site al companiei este o modalitate incredibila de promovare, care va aduce si venituri suplimentare, atunci cu siguranta ati observat ca mediul online e un fel de jungla structurata.

In ultima perioada au aparut o multime de modalitati de promovare online, site-urile de socializare constituind un mediu foarte propice pentru a te face cunoscut si auzit ca entitate, fie ca esti individ sau companie. Totusi, scopul oricarei companii este sa atraga clienti, iar acestia sa apeleze la serviciile sau sa cumpere produsele tale. Crearea unui brand, chiar si online (daca nu mai ales online) este deosebit de importanta, daca doresti sa vinzi, iar clientii sa te cunoasca si sa te caute.

Daca in real life, companiile apeleaza la promovarea prin diverse mass-media (reclama radio, la tv, in diverse publicatii sau pur si prin afisaj stradal etc.), pe internet regulile se schimba si daca doresti sa existi trebuie sa te “imprietenesti” cu motoarele de cautare. Daca doresti sa existi pe internet, atunci cand utilizatorii sunt in cautarea unei informatii site-ul tau trebuie sa fie listat cat mai sus in topul facut de motoarele de cautare (precum Google, Bing! etc.). Motoarele de cautare folosesc spideri pentru a detecta informatia intr-o pagina web (atat text, cat si imagine) pe care ulterior o indexeaza prin intermediul unor algoritmi.

De vreo doi ani a inceput sa se dezvolte o noua disciplina, deosebit de utila daca business-ul tau se dezvolta in spatiul online si anume SEO (Search Engine Optimization), al carei principal scop este de a optimiza continutul unei pagini web astfel incat aceasta sa fie indexata cat mai bine de catre motoarele de cautare. SEO se foloseste de cuvinte cheie, link-uri, titluri optimizate, continut si metatags pentru a ajuta o pagina sa fie vazuta cat mai bine de catre motoarele de cautare.