Platformele sunt utilaje care pot ajunge cu usurinta la fiecare colt pentru a usura munca la inaltime. Platformele pot fi auto-propulsate, extrem de compacte (3.2 ft largime), avand, de asemenea, posibilitatea de a ajunge pana la inaltimea ft 40, iar cu o ajustare poate ajunge pana la 18 ft. Aceasta masina indemanatica ofera posibilitatea de a lucra peste obstacole cum ar fi cablurile industriale, rafturile supermarket-urilor. Este nevoie doar de un singur operator, dar uneori, pot fi si 2.

Platforme cu autopropulsie

Platforma cu autopropulsie este o masina care ofera siguranta, ea fiind echipata cu un sistem de blocare pentru a evita caderea. Platforma se opreste automat in cazul se inclina prea tare. Unele platforme au rotile albe care nu deterioreaza pardoseala si are accesul la cele mai inalte plafoane.

Unele platforme pot fi mici, pana la 2 m inaltime pentru a se strecura printre portile pietonale. Echipata sa lucreze in interior, are 8 ore de autonomie electrica. Platforma se potriveste in spatiile mici pentru mai multe utilizari. In spatiile cu tavanele inalte ofera un acces rapid la sistemele de monitorizare, de iluminat, ventilatie si usureaza inventarul. Aceasta ar putea fi utilizata pe setarile unui televizor pentru asamblarea / eliminarea decoratiunilor deoarece este silentioasa. In santierele de constructii ar putea fi utilizata de catre electricieni, inginerii de ventilatie …

Platforma poate lucra, de asemenea, in exterior, chiar daca aceasta nu este un 4WD. Rotile sale industriale sunt concepute pentru a fi condusa pe un drum plat si greu, pentru a scoate un cablu dintr-o cladire sau pentru a schimba lampile dintr-o parcare. Dar nu pentru a fi condusa pe un santier de constructii!

Diferite utilizari:
• interior: izolare, vopsit, incalzire si electricitate, intretinere;
• exterior: incadrarea, tratamentul fatadei, HVAC, zidarie.

Platformele de lucru sunt cu energii diferite: diesel, electrice sau hibride. Platformele cu autopropulsie au un “brat” care ar putea fi articulat, telescopic, articulat telescopic, foarfeca si vertical.