Mai nou, mi-am dat Motorola Fire-ul cu care m-am mai laudat pe aici si cu alte ocazii pe un Samsung Galaxy Mini. Diferentele nu sunt foarte mari, dar atunci cand iti petreci destul de mult timp cu telefonul in mana… se simt.

Sa le luam pe rand.

Procesorul e acelasi. Versiunea de android e ceva mai noua pe Motorola Fire (2.3 – gingerbread). Galaxy Mini vine cu Android 2.2 – Froyo, dar se poate face update la 2.3 si l-am facut fara probleme. Memoria RAM este de 2 ori mai mare la Samsung si la multe aplicatii se simte. Si la capitolul spatiu disponibil pentru instalarea aplicatiilor tot Galaxy Mini sta mai bine. Daca nu vrei cine stie ce navigator (IGO, de exemplu) sau alte aplicatii pretentioase, nu necesita root. Are spatiu suficient pentru aplicatiile pe care le folosim aproape zilnic.
O alta chestie, care pentru mine nu prea a contat, ar fi ca Galaxy Mini are ecranul putin mai mare.

Camera e la fel de praf pe ambele, 3 MP fara flash, dar Galaxy Mini filmeaza o idee mai bine.

Un minus evident pentru Galaxy Mini ar fi bateria, Motorola Fire descurcandu-se excelent la capitolul asta. Si un al 2-lea minus… mai ales pentru cei care scriu mult… ar fi tastatura. Tastatura qwerty e incomparabil mai usor de folosit fata de cea de pe touch