Shop-ul offline ramane o idee de viitor, mai ales daca domeniul de activitate tinde sa fie celal modei, al bijuteriilor ori al produselor de ingrijire corporala. Caci nu exista persoana care sa isi doreasca sa se ingrijeasca, sa arate bine, ori pur si simplu sa ofere mici „surprize” celor din jur. Insa, in momentul in care ideea magazinului de haine prinde contur, si intrebarile incep sa fie din ce in ce mai numeroase. In primul rand, exista dilema aprovizionarii. In goana dupa economii, dupa marfa de calitate si exclusivitate, oamenii uita sa ia in calcul o varianta foarte accesibila, respectiv contractul cu un depozitul de haine second hand, ori cu un outlet de unde se poate cumpara in regim engros.

Exceptand faptul ca hainutele engros ofera avantajul marimilor diferite, ele infatiseaza si un pret mult mai accesibil decat restul pieselor vestimentare care pot fi achizitionate la bucata. Peturile sunt din ce in mai mici, mai ales daca ne raportam la colectiile vechi ale magazinelor de top, ori la produsele de actualitate ale unor branduri nu la fel de cunoscute. Ne raportam cu precadere la planul financiar pentru ca vorbim despre o afacere „start – up”, al carei buget initial este reglementat de anumite limite. Cu toate acestea, exista si alte aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a va castiga, inca din primele luni de activitate, o clientela fidela.

Moda, respectiv tendintele

Niciodata nu va lasati ghidati de propriile gusturi, ori de stilul vostru vestimentar in momentul in care mergeti sa va aprovizionati. Indiferent de statutul magazinului – second hand sau outlet – persoanele care va vor calca pragul vor incerca sa gaseasca si piese vestimentare care respecta tendintele actuale. Coloristica, designul, tesatura ori croiul unei anumite creatii vestimentare sunt aspecte care pot coincide sau nu cu tendintele promovate de designeri, iar pentru anumite persoane acest lucru poate fi un aspect eliminatoriu in procesul de cumparare.

Cu toate acestea, daca magazinul este unul nisat, asa cum ar fi second  hand – ul, atunci fashionistele care vor ajunge in peisajul vostru vor cauta hainute vintage, inspirate din moda anilor 60′, 90′ si asa mai departe. Incercati sa nu le dezamagiti, adaugand in vitrine si astfel de piese.

Selectarea unui public tinta

Chiar daca vorbim despre un magazin generalist, atentia voastra trebuie sa se indrepte care un anumit public in momentul in care va aprovizionati stocurile. Asa cum nu exista o persoana „buna la toate”, asa nu exista nici un magazin care sa fie perfect pentru fiecare individ in parte. Asadar, daca va adresati publicului tanar puteti cauta in continuare culori vii, imprimeuri fanteziste si materiale vaporoase, in timp ce publicul trecut de a doua varsta merita tesaturi ceva mai ample, croiuri mai conservatoare si culori neutre.

Calitate, mai presus de orice

Si hainutele second – hand pot fi impartite in dou categorii, respectiv cele care isi merita pe deplin pretul de pe raft prin calitatea pe care o infatiseaza, dar si articolele vestimentare a caror achizitie poate fi considerata un real „chilipir”. Daca impresia pe care o lasati clientilor va fi cea de-a doua, atunci urmatoarea vizita in magazinul vostru este ca si asigurata.