Poate parea foarte dificil sa faci un web design bun, mai ales daca nu apelezi la serviciile unei firme si te gandesti sa te apuci de unul singur, dar nu este chiar asa greu daca tii cont de urmatoarele aspecte.

Navigarea pe site trebuie sa fie extrem de usoara, dar totodata detaliata pentru ca vizitatorul sa stie in permanenta ce trebuie sa faca in continuare. In bara de sus unde gasim adeseori taburi precum „Acasa”, „Contact” etc. nu trebuie sa existe mai mult de 6 sau 7 astfel de titluri pentru ca tot ceea ce este peste va incurca vizitatorul. De asemenea poti include o casuta „Search” pentru ca utilizatorul sa caute repede ceea ce il intereseaza.

Textul adaugat pe site-ul tau trebuie sa fie citit cu usurinta si nu contina greseli gramaticale frecvente pentru ca acestea spun multe atat despre calitatea site-ului cat si despre calitatea persoanei care se ocupa de el. Atat fundalul cat si scrisul trebuie sa fie in culori care sunt contrastante pentru ca cititul sa fie usor si odihnitor pentru ochi. Evita de asemenea ferestrele de tip „pop-up” care se deschid odata cu site-ul pentru ca acestea iti vor alunga cu siguranta vizitatorii.

Nu aglomera site-ul cu multe imagini si, foarte important, nu-ti fa publicitate prin intermediul unor bannere prea stralucitoare sau foarte colorate. Putem afirma cu siguranta ca web designul se intinde chiar si dincolo de aspectul site-ului tau si trebuie sa ai grija atunci cand iti faci publicitate. Felul prin care promovezi un site poate influenta numarul de vizitatori, iar un model agresiv de promovare iti poate aduce trafic, dar cu zero importanta si relevanta. Indicat este sa-ti construiesti un banner simplu, dar care sa arate bine si sa atraga ochiul cititorului prin pozitie si nu prin culori sau prin efecte speciale care mai de mai deranjante.