Cartusele cu toner sunt cele mai importante componente ale unei imprimante laser. Tonerul poate fi sub forma de pudra sau lichid, iar cartusul este responsabil destocarea si controlarea tonerului din interiorul sau. Aceste cartuse sunt de o dimensiune mai mare si dintr-un plastic mai rezistent decat cele pentru imprimantele cu jet de cerneala. In plus, in cazul imprimantelor laser, cartusele fac parte integranta din capul de printare.
Tipuri de toner
Exista doua tipuri principale: toner uscar si toner lichid. Tonerul uscat este creat dintr-o pudra de plastic obtinuta dintr-un amestec de styren si diferite substante acrylice. Se obtine in culori diverse prin adaugara de pigmenti colorati in compozitie. Tonerul pudra functioneaza datorita incarcaturii sale electrice diferite de cea a cilindrului imprimantei, de care este atras in momentul printarii.
Exista cateva avantaje pe care folosirea de toner uscatle aduce utilizatorului imprimantei. Are un randament mai bun deoarece nu trebuie sa penetreze fibra de hartie pentru a se atasa de pagina, iar acest lucru inseamna ca este nevoie de mai putin toner pentru a printa o pagina de hartie. Imprimarea este mai rapida, deoarece nu are nevoie de timp de uscare. Nu exista riscul patarii accidentale a foii de hartie si in plus, tonerul uscat este mai benefic mediului inconjurator. Iar pentru pasionatii de fotografie, acest tip de toner are culori mai stabile. Nu degeaba cei de la HP au ales ca majoritatea tonerelelor pe care le produc sa fie de tip pudra: si se stie – un toner HP este insasi definitia calitatii cand vine vorba de print.
Al doilea tip de toner este cel lichid. Este facut in principal din rasini acrylice si colorat cu ajutorul diverselor vopsele. Particulele de rasina sunt mentinute intr-un lichid protector. Avantajele folosirii acestuia sunt urmatoarele: imprimanta nu are nevoie de a se incalzi inainte sa printeze, iar textele si imaginile printate se decoloreaza mult mai greu, tocmai pentru ca acestea sunt atasate mai bine de hartie.
Ce mai discuta lumea pe aici