Fericirea, succesul si sexualitatea nu sunt lucruri pe care numai oameni cu o greutate redusa le pot experimenta. Daca detinem o forma fizica (una subtire) si calificarea pentru forma buna a coprului, instrainam o parte gigantica a populatiei de a crede ca ei merita drepturile fundamentale ale omului mentionate mai sus. Iar surpriza, toata lumea este demna si merita, indiferent de cum arata.

Deveniti un spectator critic de anunturi si slogane orientate spre dvs. De exemplu, luati in considerare promotiile ridicole „primiti o silueta de bikini”. Aveti un corp? Bine, atunci ai un trup de bikini! Daca nu va place ce compania incearca sa va facaprin  publicitate, spuneti ceva. Cu puterea sociala a mass-mediei si a conexiunii pe care o avem de pe Internet, sunt sanse sa existe cineva sau un grup de oameni care sa se simta la fel.

Fiti atenti la felul in care vorbiti despre corpul vostru altora. Acest lucru este esential pentru femei. Suntem adesea cei mai critici fata de noi insine si par sa nu avem probleme spunand declaratii negative care ne degradeaza aspectul. Indiferent daca este vorba de o afirmatie sarcastica, nu stii niciodata cine asculta, iar cei mai afectati ascultatori sunt femeile mai tinere. Este posibil sa nu ii stiti pe toti cei care va privesc si la o tanara admirator, fraze de genul acesta pot fi daunatoare.

Inconjurati-va cu oameni sustinatori si iubitori. Uneori poate fi o sarcina dificila de a trai pana la ceea ce credem ca societatea cere de la noi, iar un sistem de sprijin mare va va ajuta sa va relaxati. Oamenii din jurul vostru va iubesc si va sustin, deoarece vad lucrurile pe care strainii nu le pot vedea numai cu ochii.

Odata ce ati inceput sa dezvaluiti mesajele pe care le-ati hranit de societate, veti fi mai increzatori si mai fericiti; iar fericirea ta este mai importanta decat ceea ce gandesc ceilalti
corpul tau.