De multe ori ne intrebam care sunt pasii care trebuie urmati in crearea unui site web profesional si in acelasi timp user-friendly (care sa ofere o interfata grafica prietenoasa utilizatorilor).

Ei bine, va prezentam 5 pasi simpli pentru realizarea unui site web care sa reprezinte compania si interesele reale ale ei si in acelasi timp sa fie o placere pentru utilizatori.

1. Alegeti o schema de culori si nu te abate niciodata de la ea

De multe ori web designerii comit greseli elementare in ceea ce priveste alegerea unei scheme potrivite de culori. Se intampla, de cele mai multe ori, sa se foloseasca unele culori care nu se imbina si care fac sa nu se mai inteleaga nimic din site. Culorile trebuie sa fie odihnitoare ochilor si sa se imbine permanent intr-o armonie perfecta. Un web-design profesional inseamna folosirea unei scheme de culori care pleaca initial de la o culoare esentiala de la care porneste o paleta de 3 culori din aceleasi nuante apropiate.

Spre exemplu albul contrasteaza cu scrisul negru si invers. Se mai pot folosi culori deschise pe fundaluri complementare mai inchise.

2. Foloseste poze optimizate pentru web – cat mai mici (ca dimensiune) si mai relevante

Cu siguranta ca doresti ca site-ul tau sa se incarce cat mai repede, fara sa fie nevoie sa astepti minute intregi lucrul acesta.

De aceea se recomanda folosirea unor poze cat mai mici ca dimensiune sau ca numarul acestora sa fie cat mai mic. Trebuie sa incercati sa folositi poze cat mai relevante si sa eliminati orice poze sau elemente grafice inutile si care nu reprezinta continutul site-ului web. In cazul in care site-ul tau se incarca greu utilizatorii vor trece la altceva. In ziua de azi, in care viteza de accesare a paginilor web a scazut considerabil, utilizatorii vor fi tentati sa inchida pagina si sa treaca la altele din acelasi domeniu, care se incarca mai repede. De aceea, inainte de a va creea un site, este necesarsa va consultati cu un specialist.