3. Designul paginii principale reprezinta oglinda intregului site

Este extrem de important sa tineti cont de acest lucru. Prima impresie conteaza, asa ca pagina principala trebuie sa imbine armonios elementele de design (poze, elemente grafice) cu cele de continut si sa reprezinte domeniul de activitate. Utilizatorul trebuie sa isi dea seama din start care ii sunt optiunile si care sunt facilitatile pe care le aduce site-ul web de aceea este absolut necesar sa evidentiem cat mai clar categoriile (meniurile) si delimitarile acestora. Incercati sa nu inserati butoane ascunse in prima pagina, pentru ca utilizatorul nu are de unde sa stie unde sunt acestea si va parasi pagina web. Header-ul (partea de sus a site-ului web) este foarte importanta pentru ca ea este cea care va tine utilizatorul in site. Este, asa cum am numit-o si noi, oglinda, prima impresie. De asemenea butoanele trebuie sa fie clare si textele cat mai lizibile.

4. Meniurile site-ului web trebuie sa fie clare si intuitive

Header-ul este elementul permanent in special al unui site web de prezentare si trebuie sa fie mereu vizibil pentru ca utilizatorul sa poata avea permanent acces la prima pagina. Sectiunile si categoriile paginii web trebuie sa se deschida in partea de sus (header). Linkurile (legaturile) din site trebuie sa se deschida, de fiecare data, intr-o pagina noua, astfel incat site-ul principal sa ramana mereu deschis.

5. Nu folositi prea mult design grafic in site

Pagina web trebuie sa fie clara si concisa. Nu folositi niciodata prea multa grafica in site. Informatia este cea care trebuie sa ajunga prima la utilizator. Mesajul trebuie sa fie exprimat intr-un mod cat mai clar.