Acneea a fost declarata drept cea mai raspandita boala a pielii, o afectiune severa care se caracterizeaza printr-o inflamare a foliculilor pilosi si a glandelor sebacee. Cele mai afectate zone ale corpului sunt fata, gatul, pieptul si umerii, acneea fiind o boala care da de furca indeosebi tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani.

Un studiu recent ne indica un procent destul de ridicat al tinerilor care sufera de acnee, numai putin de 60% dintre cei cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani declarand ca au sau au avut de furca cu aceasta afectiune. Desi nu este o afectiune grava, care sa afecteze principalele functii ale corpului, acneea isi face simtita prezenta prin prisma faptului ca, in dese randuri, lasa urme vizibile pe corpul pacientului, forma cronica dand nastere unor cicatrici permanente.

Acelasi studiu ne elucideaza in privinta celei mai frecvente forme a acestei afectiuni, denumirea medicala fiind de acnee juvenila, intalnita in randul adolescentilor. Alte forme ale acneei sunt urmatoarele:

  • acneea rozacee(intalnita la femeile cu varste de peste 40 de ani);
  • acneea neonatala(afecteaza nou-nascutii si are o durata de cateva luni);
  • acneea necrotica(afecteaza fruntea pacientului);
  • acneea conglobata(se remarca prin prezenta unor abcese cu fistule);
  • acneea cheloidiana(afecteaza ceafa pacientului).

Tratamente naturiste cu efecte imediate

In urma unui consult de specialitate, veti primi anumite interdictii alimentare cat si un plan de tratament pe care sa il urmati pentru o anumita perioada de timp. Alaturi de anumite produse naturiste pe care le regasiti in farmacii sau in magazinele de specialitate, aveti la indemana numeroase produse alimentare pe care le puteti folosi in vederea combaterii acneei.

Zincul – Este o substanta recomandata deseori de catre medicii dermatologi, rezultatele fiind remarcabile in cazul anumitor pacienti. Un astfel de tratament implica administrarea unei doze de 50 mg de zinc de trei ori pe zi, dupa o luna de administrare avand posibilitatea de a reduce cantitatea la jumatate in cazul in care rezultatele sunt vizibile.
Coaja de portocala – Are un efect vizibil inca de la primele utilizari, pacientul fiind nevoit sa realizeze un amestec intre coaja de portocala si apa, substanta rezultata fiind aplicata pe zonele afectate.

Usturoiul – Utilizat in mai multe scopuri, usturoiul se dovedeste a fi un inamic de nadejde pentru acnee. Avand proprietate antiseptica, medicii recomanda utilizarea usturoiului in stare naturala, zonele afectate de cosuri si pete putandu-se regenera in urma unui tratament care consta in frecarea cu usturoi crud.

Castravetele – Stim cu totii efectele miraculoase pe care le are castravetele asupra fetei, dermatologii folosind in dese randuri mastile cu castravete impotriva acneei. Aplicati castravete ras pe fata, ochi sau gat si lasati sa actioneze pret de aproximativ 15 minute dupa care clatiti cu apa calduta.

Lamaia – Un remediu 100% natural, pretabil oricarui tip de ten, sucul de lamaie are efect antiseptic si va ajuta la curatarea tenului. Se aplica direct pe zonele afectate, se asteapta aproximativ ora ora pentru o actionare in profunzime, dupa care se clateste cu apa calda.

Coriandru + menta – Fiind vorba despre o masca alcatuita din coriandru si menta, este necesar sa curatati zonele afectate inainte de aplicare. Se amesteca cele doua ingrediente iar pasta obtinuta se aplica pe fata in fiecare seara, rezultatele fiind vizibile dupa aproximativ 10 sedinte.

Complex de vitamine(A, B13 si E) – Conform specialistilor, cele mai eficiente vitamine impotriva acneei sunt A si B13, doza zilnica recomandata fiind de 50.000UI respectiv 100 mg. De asemenea, mizati si pe un supliment in ceea ce priveste vitamina E, doza zilnica recomandata fiind de aproximativ 400 mg.