Prima impresie pe care ne-o conturam asupra spatiului in care urmeaza sa intram este oferita de usa exterioara, de cele mai multe ori cele cu un design extravagant fiind indicii estetice demne de a exprima mediul grandios in care vom ajunge. Daca forma avangardista si dimensiunile supradimensionate ale unei usi sunt caracteristicile ce astern impresia de rafinament interior, un model minimalist lipsit de o cromatica exuberanta ne ofera iluzia de seriozitate si integritate. Prima versiune estetica este de cele mai multe ori utilizata in cadrul locuintelor personale, pe care oamenii incearca sa le potenteze cu diverse artificii decorative, usa fiind cartea lor de vizita, in timp ce institutiile sociale si cele publice aleg sa isi protejeze incinta prin intermediul unei usi solide, lipsite de ornamente care nu fac altceva decat sa ii altereze spiritul practic si aura impozanta.

Persoanele care se afla in cautarea unor usi metalice exterior sunt constiente ca in selectia lor primeaza criteriile raportate la functionalitate, abia apoi intrandu-si in drepturi registrul estetic. Metalul din care este confectionata usa conteaza intr-o maniera decisiva, proprietatile sale fiind atent conservate prin intermediul proceselor de prelucrare. Asadar, oamenii care locuiesc la casa sunt indemnati de specialistii in domeniu sa apeleze la usile de exterior care aduc in prim plan metalele sau aliajele echilibrate, ele oferind deopotriva rezistenta la anumiti factori climatici vitregi, izolatie termica in timpul sezonului friguros, protectia mediului intim prin intermediul sistemului de inchidere etansa, dar si o bariera intangibila eficace pentru un ipotetic act de vandalism.

Care sunt principalele criterii de diferentiere ale usilor metalice?

In functie de bugetul pe care il aveti disponibil pentru o astfel de achizitie aveti posibilitatea de a oscila intre variatele elemente functionale care influenteaza siguranta mediului personal, dar si oportunitatea de a imbogati estetica usii achizitionate. Principalele criterii ce diferentiaza gama de usi metalice in categorii diferite sunt reprezentate de rezistenta pe care ele o ofera in timpul potentialelor efractii, la izolarea fonica si termica pe care o ofera proprietarilor, dar si la etanseitate. Dintre materialele disponibile specialistii recomanda fara doar si poate structurile metalice, fie ca vorbim despre acelea simple – minimaliste, sau cele cu o structura mai complexa: dubla si tripla.

Trebuie sa alegem accesorii adiacente pentru un plus de confort si siguranta?

Fara indoiala, raspunsul la aceasta intrebare este „da”, accesoriile fiind acele elemente care sporesc design-ul fiabil si rezistent al unei usi metalice exterior. Daca nu sunteti foarte documentati in privinta echipamentelor suplimentare pe care ar trebui sa le achizitionati pentru un plus de integritate sociala, expertii din domeniu vin in ajutorul dumneavoasta cu sugestii dintre cele mai diversificate. Asadar, alegeti acele incuietori profesionale care corespund standardelor europene aflate in vigoare sau optati pentru senzorii de supraveghere care se actioneaza la deschiderea usii exterioare.

Este intr-adevar usa o emblema a locuintei noastre?

Dupa ce v-ati stabilit in linii mari bugetul si reperele estetice ale usii ar trebui sa luati in calcul si design-ul tocariei, care trebuie sa completeze intr-o maniera perfecta arhitectura usii exterioare. Materialele din care se recomanda sa fie construita tocaria sunt cele impasibile la deformare, care nu isi modifica aspectul si proprietatile in functie de conditiile exterioare, in compania acestui detaliu functional infatisandu-se si categoria de balamale pentru care mizati.

Aici aveti doua optiuni: fie alegeti sa investiti in balamalele versatile, reglabile pe cele trei coordonate, sau alegeti modelele ceva mai simpliste, cu profil cilindric. Nu uitati sa bifati otelul drept metal de referinta pentru setul de balamale ce urmeaza sa fie achizitionat, dar si sa urmariti cu atentie desfasurarea procedurilor de montaj pentru ca rezultatul final sa fie unul de exceptie.