Un aspect crucial al gandirii ca un neimpostor – interpreteaza evenimente cu un sentiment de curiozitate, nu de teama
extramile /Exista numeroase carti si articole despre acesta, dar am dorit sa auzim de la cineva cu experienta de prima mana despre modul in care sa ne comportam cu acest sindrom. Ne-am intalnit recent cu Nora Bouchard, antrenor executiv, pentru a discuta cum sa abordam sindromul impostorului. Bouchard a petrecut multi ani antrenand la Arthur Anderson si ca proprietar al propriei sale practici de coaching, Frontrunner Consulting.
Potrivit lui Bouchard, doua dintre cele mai multe consecinte negative ale sindromului impostor sunt amanarea pentru a evita provocarile si suprasolicitarea pentru a compensa excesiv, incercand sa fie perfecte. Ambele consecinte sunt aduse de frica si, in timp, pot fi debilitante. Femeile, in special, pot lupta cu acest lucru, deoarece pot fi aculturate, chiar si astazi, pentru a fi modeste si pentru a nu sarbatori realizarile lor. Increderea in sine este bazata pe realizare si nimeni nu ne poate da. Trebuie sa ni-l oferim prin sarbatori deschise.
Este vorba despre cum gandim. Intr-o discutie TED din 2017, Valerie Young, experta in sindromul impostorului, povesteste o poveste in care tocmai a terminat un discurs pe aceasta tema atunci cand un membru al audientei a intrebat-o: „Exista alte sugestii despre cum sa depasesti sindromul impostorului?”Raspuns: „Ei bine, am mentionat mai multe in discutia mea. Ati incercat vreuna din astea?”
Femeile nu au facut-o. S-a rasarit pe Young ca oamenii se asteptau sa intre in camera simtindu-se ca un impostor si sa se lase simtit ca un neimpostor. Nu a functionat asa, a mentionat ea. Este vorba despre schimbarea gandirii noastre, care necesita timp; cu toate acestea, schimbarea poate fi accelerata folosind unele dintre urmatoarele practici de la Young, Bouchard si altele.
Ce mai discuta lumea pe aici