„Daca exista un stres semnificativ care apare la o persoana cand isi pune telefonul la distanta, atunci este important sa examinam acele emotii si sa recunoastem ca ar putea fi un semn al utilizarii nesanatoase a retelelor sociale”, a spus Mushlock.

Expunerea unei utilizari sanatoase a retelelor sociale implica stabilirea unor limite privind modul in care interactioneaza cu ceilalti pe retelele sociale, ce fel de persoane sau conturi urmarim si stabilirea
limite de timp.

„A fi constient de cine si ce urmaresti si cum te afecteaza emotional si a pune limite notificarilor poate fi foarte util”, a explicat Mushlock.

Exemplele de anumite limite pot implica doar utilizarea retelelor sociale dupa serviciu sau eliminarea aplicatiilor de retea sociala de pe telefonul acestora sau utilizarea retelelor sociale numai pe un telefon personal sau computer.

Este important sa practicam o auto-reflectie asupra propriei utilizari a retelelor sociale Fiecare persoana va fi cea mai informata cu privire la utilizarea sa, dar este important sa ne intrebam care este motivatia noastra, mergand online si ce speram sa se intample cand intram online?

„Daca vine vorba de a simti anxietate sau stres semnificativ atunci cand nu avem suficienti adepti sau aprecieri in postarile noastre, este timpul sa stabilim niste limite mai stricte privind utilizarea retelelor sociale”, a adaugat ea.