Evident, majoritatea dintre noi ne dorim sa locuim intr-o casa. In comparatie cu un apartament sau o garsoniera, o casa ne confera mult mai multe avantaje. Singurul mare dezavantaj, care este foarte important, este pretul ridicat pentru o astfel de locuinta. Indiferent de zona in care se afla terenul pe care doresti sa ridici o astfel de structura, constructia unei case de la zero implica costuri mult mai mari decat achizitionarea unui apartament.

Ca sa nu mai vorbim de situatia in care dorim sa cumparam o casuta la cheie. In situatia economica actuala efortul facut pentru o astfel de tranzactie este incredibil de mare. Pretul ridicat al locuintelor este nejustificat. Chiar daca Romania trece printr-o criza evidenta (la fel ca intreaga lume), pretul apartamentelor, garsonierelor si al caselor a scazut sensibil in ultimii ani. Puterea de cumparare a populatiei nu mai este ca in urma cu cativa ani, creditele acordandu-se tot mai greu si in conditii foarte stricte. Trebuie sa ne indreptam atentia catre anunturile imobiliare de genul celor case ieftine de vanzare.

Avantajele locuirii la o casa sau chiar vila sunt nenumarate. Spatiul pe care ni-l confera o astfel de locuinta este incomparabil mai mare decat al unui apartament. Linistea pe care o avem este foarte importanta. Cu totii ne-am saturat de agitatia blocului. Dupa o zi stresanta de munca intensa, evident ne dorim sa ne retragem impreuna cu familia si sa ne bucuram de o seara impreuna cu cei dragi. Cu cat terenul pe care se afla casa este mai retras si mai ferit de lumea citadina, cu atat ne putem bucura mai mult de aceste momente. Mare atentie daca doresti sa-ti achizitionezi un teren intr-o zona care incepe sa se dezvolte.

Informeaza-te asupra vecinatatilor, sa nu ai o mare surpriza pe care au avut-o multi dintre cei care au cumparat locuri de case in ultima vreme: s-au trezit cu blocuri langa locuinta lor… astfel, in loc de cate un vecin de fiecare parte a casei, au acum cate 30 de persoane care pot sa vada tot ce se petrece in curtea lor. Normal ca aceasta situatie nu convine la nimeni. Nu te mai poti bucura de intimitate deloc. Inainte de a-ti cumpara o casa informeaza-te cu mare atentie despre preturile din zona respectiva. Consulta cat mai multe site-uri de anunturi imobiliare gratuite si vei avea doar de castigat.

O alta sursa buna de informatii o reprezinta si mica publicitate din ziare in care poti gasi o sumedenie de oferte cu case de vanzare. Inainte de a cumpara o locuinta consulta-te cu prietenii care au experienta in domeniu, sau chiar angajeaza-ti un expert in constructii. Acestia pot sa-ti dea o multime de sfaturi privind infrastructura si dotarile locuintei in care doresti sa te muti. In speranta ca ti-am fost de folos cu acest articol, iti multumim ca ne-ai citit si vom reveni curand cu alte informatii privind domeniul imobiliar din Romania.